Old Stars

 

Wat is Old-Stars

Old-Stars is een nieuwe voetbalvorm voor senioren die de 60-jarige leeftijd reeds bereikt hebben en nog steeds (of opnieuw) zin hebben in een actieve deelname in de voetbalsport. Uiteraard zijn de spelregels aangepast aan de lichamelijke gesteldheid van de deelnemers. Zo mag er niet gerend worden en is (ruw) fysiek contact zoals slidings  uit den boze. De afmetingen van het veld zijn 40 bij 25 meter en men speelt 6 tegen 6 zonder keepers. Al met al een prima voetbalvorm voor de wat oudere medemens die nog heel graag op actieve wijze met voetbal bezig wil zijn.

oldstars.jpg

 

Sociale contacten

Naast het conditionele deel van deze sport speelt ook het sociaal maatschappelijk deel een grote rol. Voor en na de training is er gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken. De ervaring van voorgaand seizoen heeft ons geleerd dat de deelnemers dit zeker zo belangrijk vinden als het trainingsgedeelte. Gezellig met leeftijdsgenoten kletsen gecombineerd met een activiteit blijkt een zeer gewilde vorm van vrijetijdsbesteding.

Aanvang activiteit

De Old-Stars trainen elke woensdagochtend op ons sportpark aan de Locatellistraat te Eindhoven. Verzameltijd 9.30 uur en aanvang training om 10.30u. Er wordt ruim een uur getraind en na afloop een gezellige “derde helft”. Er wordt op kunstgras gespeeld ter voorkoming van blessures. Een andere mooie bijkomstigheid is dat de bijeenkomst bij nagenoeg alle weersomstandigheden doorgang kan vinden. De kosten voor seizoen 2015-2016 bedragen € 120,- (exclusief eenmalig € 7,50 administratiekosten voor nieuwe leden).

Competitie en jaarlijks landelijk toernooi

Daar een groot aantal betaald voetbal organisaties ( BVO’s) een eigen Old-Stars afdeling hebben worden er regelmatig onderlinge mini-toernooitjes gespeeld. De Old-Stars van Gestel trekken regelmatig ten strijde tegen de leeftijdsgenoten van PSV en RKC. Jaarlijks vindt er een groot landelijk toernooi plaats waar alle Old-Star-teams onderling strijden om de kampioenstitel van Nederland. Daar in de regio Zuid-Oost Brabant een aantal amateurverenigingen een eigen Old-Stars-tak op aan het zetten zijn, sluiten wij niet uit dat er op termijn een regionale competitie kan ontstaan. Iedere deelnemer van v.v. Gestel is vrij om zelf te bepalen of hij/zij deel wil nemen aan bovenstaande activiteiten of men enkel kiest voor de wekelijkse activiteit op het sportpark.

Iets voor u?

Mannen en vrouwen vanaf 60 jaar die op een leuke en gezellige manier willen kennismaken met de voetbalsport, of een reeds stopgezette carrière willen hervatten zijn van harte welkom op woensdagochtend voor een proeftraining. Dit onder leiding van onze zeer ervaren, gemotiveerde en enthousiaste trainer Frans Koc.

Informatie

Voor meer informatie omtrent deze unieke voetbalvorm kunt u contact opnemen met Eddy van Kemenade op 06-14734081

GRAAG TOT ZIENS BIJ V.V. GESTEL OLD-STARS!!!