Wedstrijdverslagen

Gestel 4 komt goed weg in Dommelen

4 Okt 2015   Dommelen 4 – Gestel 4   2-3

Ondanks de lage positie van Dommelen wisten we dat we met een pittige tegenstander te maken hadden. Dit bleek ook al snel. Dommelen ging vol in de aanval in de openingsfase. Langzamerhand kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en kwamen op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Niels.. Net als in de wedstrijd tegen Nuenen speelde Dommelen vaak de lange bal en probeerde wij de combinaties te zoeken. Helaas leden we op deze manier te vaak balverlies, waardoor dommelen enkele keren rond de 16 kon uithalen. Gelukkig schoten ze niet met scherp. Toch wist Dommelen de gelijkmaker te scoren. Ondanks dat we deze wedstrijd 3 wissels hadden, kwamen we door blessures toch wissels te kort. Stef bracht ons met een mooi afstandsschot weer op voorsprong, maar ook nu kwam dommelen weer terug in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd was het opnieuw Gestel dat op voorsprong wist te komen door een intikker van Jan na goed verlengen van Niels. Dommelen probeerde in de laatste 10 minuten opnieuw de gelijkmaker te scoren, maar had al te veel kracht verloren. Ondanks dat enkele spelers van gestel half geblesseerd op het veld liepen, kwam de overwinning niet echt meer in gevaar. Met 10 punten uit 4 wedstrijden staan we samen met Wodan en Nuenen bovenaan.


Gestel 4 stelt 2de helft orde op zaken

27 Sept 2015   Gestel 4 – RPC 4   3-0

Opnieuw personele problemen voor Gestel 4. Dit keer begonnen we de wedstrijd met precies 11 man, waardoor we helaas niet de beschikking hadden over een vlagger. Met Eric in de goal als vervanger van de geblesseerde Jan probeerde we onze ongeslagen status vast te houden. Al snel bleek dat dit geen probleem ging worden tegen het zwakke RPC. De eerste helft is RPC niet verder gekomen dan 1 afstandsschot dat makkelijk door Eric gekeerd kon worden. Maar om te winnen moet je wel zelf weten te scoren. Kansen kregen we ook, maar het vizier stond bij vele spelers niet op scherp. Tijd dus om de 2de helft te beginnen met onze topscoorder. Michel offerde zich op en trok het keepershirt aan en Eric ging in de spits. Met 2 goals en 1 assist liet Eric zien waarom hij in de spits hoort en niet in de goal. Uiteindelijk een makkelijke en verdiende overwinning voor Gestel 4.


Gestel 4 verspeelt eerste punten van het seizoen.

20 Sept 2015   Nuenen 8 – Gestel 4   5-5

Na de eenvoudige overwinning op Eindhoven AV stond vandaag een uitwedstrijd op het mooie sportpark van Nuenen op het programma. Gezien de goede resultaten van Nuenen in de beker wisten we dat dit geen walk-over zou worden. Met opnieuw een gehavende selectie begonnen we de wedstrijd erg slap. De sterke spits van Nuenen wist enkele keren alleen voor Jan te verschijnen, maar hij wist het net niet te vinden. Uit het niets wisten wij uit een counter op voorsprong te komen. Mede door deze goal en door enkele omzettingen wisten we beter in de wedstrijd te komen. Waar wij het voetballend probeerde op te lossen, hanteerde Nuenen vooral lange bal richting hun spits. dit leverde kansen en goals aan beide kanten op. Met een 2-3 voorsprong gingen we uiteindelijk het kleedlokaal in. Meteen na rust wisten we de marge te vergoten tot 2-4 en leken we even wat lucht te krijgen. Helaas wist Nuenen te profiteren van een misverstand van onze nieuwe keeper Jan. Na het in de handen pakken van de bal uit een inworp wist Nuenen de indirecte vrije trap via de muur achter Jan te plaatsen. Dit gaf Nuenen weer vleugels en Nuenen wist zelfs op een 5-4 voorsprong te komen. Vlak voor tijd kregen we voor de 2de keer in de wedstrijd een penalty en wisten we de schade te beperken tot een gelijkspel. Met een nog ongeslagen status kijken we verder naar volgende week. Hopelijk kunnen we dan wel over voldoende spelers beschikken.

 


Gestel 4 begint competitie met eenvoudige zege

13 Sept 2015   Gestel 4 – Eindhoven AV 3   7-0

Met in het achterhoofd de verloren wedstrijd tegen hetzelfde team van Eindhoven AV 2 seizoenen geleden begonnen we de wedstrijd zonder enige onderschatting. Nadat de blauw-witte had afgetrapt veroverde we al snel de bal. We wisten de bal goed 2 minuten in bezit te houden en wisten vrij makkelijk een vrije man te vinden. Langzaam kwamen we steeds dichterbij de goal en na 2 2 minuten werd deze goed uitgespeelde aanval netje afgemaakt. Al snel bleek dus dat dit niet dezelfde spelers bleken te zijn als 2 seizoenen geleden. Zonder erg veel inspanning scoorden we er rustig op los en wist Eindhoven voor rust maar 1x voor gevaar te zorgen. Ruststand: 6-0. De 2de helft was dan ook een formaliteit. Eindhoven wilde een totale blamage voorkomen en gingen voor de “parkeer-de-bus-formatie”. Met 2 zwaargewichten voorin en alles wat nog een beetje kon lopen rond de eigen 16 meter probeerde ze de schade zo veel mogelijk te beperken. Dit lukte aardig, al kwam dit meer door het ontbreken van geluk en scherpte bij ons. Enkele keren wisten we zowel de lat als de paal te raken en ook de keeper van Eindhoven stond een paar keer goed opgesteld. Hierdoor kreeg de keeper van Eindhoven dus ook alle mogelijkheid om flink tijd te rekken. De zuivere speeltijd n de 2de helft zal hierdoor niet langer zijn geweest dan 30 minuten. We wisten het net nog 1x te vinden en zo werd het en eenvoudige 7-0 zegen op een erg zwakke tegenstander. Komende 6 wedstrijden zullen we zeker meer tegenstand krijgen en weten we waar we precies thuis horen. Vooralsnog staan we op plaats 1. Doelpunten kwam op naam van: Eric 2x, Stef, Maikel, Mustafa, Michel (ja, u leest het goed!) en Paul.


Gestel 4 na 3 overwinningen een ronde verder in de beker

7 Sept 2015   Gestel 4 – Rood Wit 7    3-2

Eindelijk konden we een wedstrijd beginnen met spelers van ons eigen team. Met 12 spelers zitten we nog niet in een luxe positie, maar het gaat de goede kant op. We begonnen de wedstrijd nog sterk en kwamen al snel op 1-0. Ondanks dat we het betere van het spel hadden, wist Rood Wit de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Ons spel was niet goed, maar de 2de helft werd er wel hard gewerkt. We kregen dan uiteindelijk ook de verdiende gelijkmaker en vlak voor rust wisten zelfs nog de overwinning binnen te slepen. Met 9 punten uit 3 wedstrijden gaan we overtuigend een ronde verder. Goals kwamen op naam van Eric, Maikel en Metin


Gestel 4 zet grote stap richting volgende ronde.

31 Aug 2015   Gestel 4 – RKVVO 5   1-0

Met 3 punten op zak moesten we het vandaag opnemen tegen RKVVO dat net als ons ook hun eerste wedstrijd overtuigend wist te winnen. Net als vorige week werd het te kort aan spelers opgevangen met spelers uit een ander team. Vorige week waren het nog talenten van de club. Deze week werden we geholpen door 3 ervaren routiniers uit Gestel 7. Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. Het spel golfde op en neer zonder dat hier grote kansen uit kwamen. Toch wisten we halverwege de eerste helft de score te openen. Paul bracht een corner strak op kniehoogte in de box. Met een goede reflex wist Jan de bal uit de lucht te raken en hard achter de keeper te plaatsen. Vanaf dit moment probeerde RKVVO de druk te verhogen om zo snel mogelijk gelijkmaker te maken. Maar mede door het harde werk van onze internationale aankoop Paul (the Irisch Beast) Cosgrove wisten we de eerste helft door te komen. Ook de 2de helft ging gelijk op. Ondanks dat RKVVO bleef druk zette waren de kansen voor Gestel. Helaas wisten we de wedstrijd niet op slot te gooien en bleef het op deze warme dag tot het einde spannend. Gelukkig hield onze stand-in keeper Eric de 0 en staan we na 2 wedstrijden op 6 punten. Mede door het warme weer en gebrek aan spelers haalde we niet het niveau dat we voor ogen hebben, maar hard werd er wel gewerkt voor de 3 punten. Zondag nemen we het op tegen Rood Wit 7 dat nipt wist te winnen van Brabantia 8


Gestel 4 pakt eerste 3 punten van het seizoen

24 Aug 2015   Brabantia 9 - Gestel 4    1-6

Ook voor Gestel 4 is het nieuwe seizoen begonnen. Na 2 trainingen stond voor ons vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander: Brabantia 9.

Helaas is onze selectie nog verre van compleet. Maar liefst 7 spelers hebben een (internationale) transfer kunnen maken, waardoor de huidige selectie bestaat uit 11 spelers. Gelukkig hebben onze scouts niet stil gezeten en worden er nog enkele (internationale) aankopen verwacht voor het sluiten van de transfermarkt. Helaas moesten we het deze wedstrijd dus doen met 11 spelers van onszelf. Gelukkig konden we gebruik maken van 3 talenten die onze club rijk is.

Al snel werd duidelijk dat we de betere partij waren, maar als je niet scoort, houd je de tegenstander in de wedstrijd. Na enkele 100% kansen te missen, moest ook talent 1 (keeper Mike) in actie komen. Met een katachtige reflex wist hij een goed ingeschoten schot uit de onderhoek te plukken. We speelde niet goed, maar bleven wel aanzetten. Dit wisten we voor rust nog om te zetten in een 2-0 voorsprong. Goals kwamen op naam van Mustafa en Yaghi (Talent 2). Helaas wisten we voor rust de wedstrijd nog niet op slot te gooien, waardoor we de 2de helft nog flink aan de bak moesten. Ook nu was het spel niet geweldig, maar nu wisten we de kansen wel al snel te benutten. Na nog 2 goals van Eric, 1 van Mustafa en nog 1 van Yaghi stond de eindstand op het bord: 1-6

Mede door bovengenoemde 2 talenten, maar vooral door het 3e talent Thomas (Man van de wedstrijd) staan we na 1 wedstrijd bovenaan.  Volgende week meteen een finale tegen RKVVO 5 dat ook hun wedstrijd overtuigend wist te winnen.